Preskočite na glavni sadržaj

'Mobility Action' - program projekta 'Danube's Archaeological eLandscapes'

U fokusu programa 'Mobility Action', koji se održava se od 20. do 24. rujna 2021., naći će se prezentacija, promocija te održivo upravljanje arheološkim krajolicima i baštinom. Program organizira Arheološki muzej u Zagrebu, u okviru EU Interreg projekta 'Virtualni arheološki krajolici Podunavlja' / 'Danube’s Archaeological Landscapes'.
vrijeme: 20.09.2021. - 24.09.2021.
url: https://www.amz.hr/

Bavite se kulturnim rutama? Ne znate kako povećati vidljivost vaše rute? Otkrijte nove načine prezentacije krajolika i baštine!
Upravo će se prezentacija, promocija te održivo upravljanje arheološkim krajolicima i baštinom naći u fokusu programa Mobility Action koji organizira Arheološki muzej u Zagrebu u sklopu EU Interreg projekta 'Virtualni arheološki krajolici Podunavlja' ('Danube’s Archaeological Landscapes', DTP3-641-2.2 koji je suninaciran iz EFRR-a).
Tijekom trajanja programa, od 20. do24. rujna 2021., domaći i međunarodni stručnjaci će dati odgovore na pitanja: Što je to kulturna ruta?, Kako odabrati temu kulturne rute?, Kako razviti i upravljati kulturnom rutom?, Kako povećati vidljivost i prepoznatljivost kulturne rute?.
Jedna od predavačica bit će i gđa Tatjana Horvatić, voditeljica za Službe za pokretnu, etnografsku i nematerijalnu kulturnu baštinu, Ministarstva kulture i medija, koja će 20. rujna 2021. u 12:00 sati održati predavanje pod nazivom „Cultural Routes of the Council of Europe“.
U sklopu programa 20. rujna 2021. u 19:00 h u Galeriji AMZ-a bit će otvorena izložba „Kulturne rute Vijeća Europe u Republici Hrvatskoj ostvarena u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske.
Stručni dio programa Mobility Action održat će se u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, Pavla Hatza 6, Zagreb od 20.-24. 09.2021 godine od 12:00 – 16:00 h te će ga biti moguće pratiti i online.
Više detalja o programu Mobility Action saznajte na stranicama Arheološkog muzeja u Zagrebu.
Dana 23.09. 2021. planira se posjet arheološkom nalazištu Kaptol te informativno poučnoj stazi „Putevima ratnika: željezno doba u Zlatnoj dolini“ koja je dio kulturne rute Vijeća Europe „Staza željeznog doba Podunavlja“ nakon kojeg će sudionici sudjelovati na radionici Halštatske kuhinje gdje će iskusiti autentične mirise i okuse željeznog doba.