Preskočite na glavni sadržaj

Mlada pera: Tri literarna natječaja za učenike

Uoči početka škole, udruga za promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva Mlada pera poručila je u nedjelju osnovnoškolcima i srednjoškolcima kako se mogu javiti na tri njena natječaja i osvojiti nagrade. 
vrijeme: 06.09.2021. - 20.12.2021.
url: https://www.mlada-pera.medjimurje.info/

Do 20. prosinca traju literarni natječaji "Kontinent ili more u čemu su različite zore?" i "Da imam supermoć ova bi promjena morala doć'".
 
Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije: osnovnoškolci od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda te srednjoškolci.
 
Natječajem "Kontinent ili more, u čemu različite su zore?" pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?
 
"Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’" natječaj je u kojem pitamo učenike koju bi supermoć htjeli imati da mogu ispraviti nešto što misle da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…, navode iz Udruge.
 
Literarni natječaj za osnovnoškolce "Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara", završava 15. listopada.
 
Njime udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili njima samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan.
 
Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Tiskat će se bojanka s najboljim radovima. 

Izvor: Hina