Preskočite na glavni sadržaj

Mjesec pripovijedanja u CENKI-ju, Pićan

Povodom Svjetskog Dana pripovijedanja (20. ožujka) u prostorijama Centra za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre u Pićnu tijekom ožujka održava se Mjesec pripovijedanja.
vrijeme: 13.03.2024. - 21.03.2024.
url: https://www.emi.hr/hr/

Nakon programa Šćoriće s Pićonštine iz arhiva CENKI/Storielle de Pedena dall' archivio di CECI koji je bio održan u suradnji sa školom OŠ Vladimira Nazora Potpićan, Područnom školom Pićan i Sveta Katarina slijede programi za širu publiku.

13.03.2024. s početkom u 18 sati  na rasporedu je Ča delaš?/ Cos' ti fà? razgovor s fotografkinjom Ednom Strenja Jurcan, moderatorica će biti Rosanna Bubola. Edna Strenja Jurcan rođena u Puli. Arhitektica, fotografkinja, voditeljica zborova i glazbenica. Promovira glazbeni repertoar na istrovenetskom i istriotskom narječju, te antifašističke i pjesme otpora. Živi u Puli. U sklopu Mjeseca pripovijedanja predstaviti će svoje radove i ćakulat na istromletačkom narječju.
 
Nadalje 21.03.2024. posjetitelje u CENKI/CECII očekuje Večer od smiha/Una serata de ridade  gdje će Anton Tone Rojnić pripovijedati Viceve i štorice od nikad. Program počinje u 18 sati, a moderator je Noel Šuran.
Anton Tone Rojnić rođen na Barbanštini u selu Petehi. Turistički djelatnik, strastveni lovac,  kantadur, izvrstan pripovjedač i veliki zaljubljenik u Istru. Živi u Bokordići. Govoriti će i zakantati po brbanski. 
 
Ulaz na događanja je slobodan.