Preskočite na glavni sadržaj

Milijana Babić u Prozorima: poziv na sudjelovanje u umjetničkom istraživanju

Povodom pokretanja umjetničkog istraživanja vezanog za temu destigmatizacije menopauze i starenja, umjetnica Milijana Babić boravit će u Galeriji Prozori. U ponedjeljak 29. travnja od 17 do 20 sati održat će se razgovor s umjetnicom, druženje i razmjena iskustva u neformalnoj i podržavajućoj atmosferi.
vrijeme: 29.04.2024. -
mjesto: Zagreb

Polazište istraživanja je pretpostavka da se mnoge žene suočavaju s dubinskim psihofizičkim promjenama povezanim s padom proizvodnje spolnih hormona u općem stanju nespremnosti, zbunjenosti i izostanka adekvatne podrške koja uključuje i onu zdravstvenih djelatnika/ica. Istraživanje je inspirirano sljedećim pitanjima:
S kojom vrstom znanja se možemo oduprijeti negativnim trendovima koji potiču nesigurnost kod žena i smanjuju naše kreativne i transformativne potencijale? Na koji način smo osvijestile i/ili nadišle vlastite ili tuđe predrasude vezane za menopauzu i starenje? Koje smo oblike samopomoći razvile kao taktike preživljavanja u području intimnog, poslovnog i društvenog života? Kako preuzeti kontrolu nad svojim tijelima i svojim životima?

Istraživanje se provodi u suradnji umjetnice Milijane Babić, Galerije Prozori - Knjižnice grada Zagreba i Gradske knjižnice Rijeka, u periodu od svibnja do listopada 2024. godine.
 
Opširnije