Preskočite na glavni sadržaj

Midsummer Scene je gost 63. Hvarskih ljetnih priredbi

Kazališni festival Midsummer Scene gost je 63. izdanja popularnih Hvarskih ljetnih priredbi. Ljetni festival koji okuplja najbolje kulturne sadržaje i čuva dugu tradiciju iznimne kulturne ponude, uvrstio je adaptaciju klasika Julesa Vernea 'Put oko svijeta u 80 dana' u svoj program 9. i 10. srpnja, od 21,30 sati.
vrijeme: 09.07.2024. - 10.07.2024.
mjesto: Hvar
url: https://midsummer-scene.com/

Glumačku postavu tako očekuje uzbudljivi nastup na najstarijim europskim kazališnim daskama - Hvarskom kazalištu gdje će publici predstaviti vrhunsku predstavu u kojoj su proteklih dana u Dubrovniku uživale stotine posjetitelja iz cijelog svijeta.
 
Adaptacija klasika Julesa Vernea posjetitelje će u 90 minuta odvesti na put svijetom. Izvrsne promjene dijalekata, plesa, kostima te glazba Lea Elsa idealan su odabir za ljetne hvarske večeri. Predstavu je adaptirao i režirao  Sean Aita dok je glazbu napisao Leo Elso. Scenograf i kostimograf je Roberto Surace, dizajner svjetla Aleksandar Mondecar, dizajner video projekcija Nikola Kapidžić. Peteročlani ansambl igra četrdesetak uloga, uživo svira, pjeva i glumi: Filip Krenus, Leo Elso, Elliot Mackenzie, Juliana Barros, i Rhianna Goodwin.
 
Midsummer Scene prije gostovanja na Hvaru igra na Dubrovačkom Lovrjencu svake večeri sve do 7. srpnja. Ovo je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London, a realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.