Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dječji festival u Šibeniku 2022.

Međunarodni dječji festival u Šibeniku 2022.
Praizvedbom glazbene predstave "Konačno orkestar!" Petre Radin u izvedbi Zagrebačke filharmonije na ljetnoj pozornici ispred katedrale svetog Jakova u Šibeniku 18. lipnja počinje 62. Međunarodni dječji festival.
vrijeme: 18.06.2022. - 02.07.2022.
mjesto: Šibenik
url: https://www.mdf-sibenik.com/

Na svečanom otvorenju i ove će godine sudjelovati dječji zbor Zdravo maleni i polaznici Dramskog studija i radionice Ivana Jelić.
Tijekom dvotjednoga Festivala održat će se 137 programa u 218 termina, a Festival će 2. srpnja zatvoriti Istarsko narodno kazalište.
Program obuhvaća 27 izvedbi predstava, 21 inozemna izvedba na ulicama i trgovima, 14 domaćih izvedbi, 12 filmskih projekcija, četiri izložbe, sedam promocija knjiga ili slikovnica, četiri sportska programa te 47 radionica za više od tisuću djece.
U programu sudjeluju izvođači iz deset država - Španjolska, Švedska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Češka, Austrija, Poljska, Portugal i Ukrajina.
Ove je godine Festival ugostio 150 djece iz Ukrajine od kojih će dio na Festivalu sudjelovati kao publika, a dio kao izvođači jer na MDF-u nastupaju djeca Umjetničke škole Marianna Ilkiv iz Lavova u Ukrajini.
 
Ove godine počinje i kulturno-turistički pilot projekt u okviru kojega će osnovne škole djecu na maturalna putovanja voditi u Šibenik upravo u vrijeme trajanja Festivala.
 
Izvor: Hina/CLN