Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Muzeju grada Zagreba

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3. prosinca), u Muzeju grada Zagreba, u četvrtak, 1. prosinca 2022. u 13 sati, održat će se prigodno događanje - razgovor s uglednim govornicima te intrigantno predavanje Slavena Škrobota, strastvenog „putnika bez koraka“.
vrijeme: 01.12.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.mgz.hr
Razgovarat će se o položaju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj i njihovoj borbi za ravnopravno uključivanje u društvo, zakonskim regulativama i konkretnim problemima s kojima se svakodnevno osobe s invaliditetom susreću.
 
Na događanju će govoriti i: dr. sc. Aleksandra Berberih Slana, ravnateljica Muzeja, Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih i Udruge slijepih Zagreb te ravnatelj kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“, prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Mustafa Sharifi iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom koji će predstaviti će on line servis Grada Zagreba Pristupačni Zagreb i Slaven Škrobot kojem se život u potpunosti promijenio jednim skokom u more te je trajno oduzet od prsa na dolje i u potpunosti ovisan o tuđoj pomoći, no svoju strast pronašao je u putovanjima.
 
Više informacija→