Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja

Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja
Muzeji diljem Hrvatske otvorit će u četvrtak 18. svibnja 2023. svoja vrata obilježavajući 46. Međunarodni dan muzeja temom „Muzeji, održivost i dobrobit“ tražeći odgovore na pitanje kako muzeji mogu doprinijeti očuvanju okoliša i zdravlja te djelovat za dobrobit svih ljudi.
vrijeme: 18.05.2023. - 18.05.2023.
url: https://mdc.hr/hr/mdc/skupovi-manifestacije/medunarodni-dan-muzeja/


Nositelj manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar (MDC) na čiju se inicijativu Međunarodni dan muzeja u Hrvatskoj obilježava od 1980. godine, a ovogodišnjom temom Međunarodni savjet muzeja (ICOM) sa sjedištem u Parizu pozvao je muzejsku zajednicu da svojim izložbenim i edukativnim programima, oslanjajući se na Program za održivi razvoj Ujedinjenih naroda, potakne pojedince i zajednicu na promišljanje i aktivno sudjelovanje u stvaranju socijalno pravednog, održivog i ekološki osviještenog društva.

Uz izložbe, stručna vodstva i kreativne radionice prilagođene publici različite dobi, muzeji su organizirali brojne susrete s građanima izvan muzeja - vođene ture po ulicama gradova, posjete arheološkim lokalitetima i izlete u prirodu s ciljem upoznavanja bogate flore i faune naših prostora, s posebnim naglaskom na aktivnosti koje razvijaju unutarnji mir i dobrobit, smanjuju svakodnevni stres te potiču njegovanje empatije prema sebi i drugima. Opširnije
 
Detaljan program događanja po hrvatskim gradovima dostupan je na mrežnim stranicama MDC-a.



https://imd.icom.museum/