Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna premijera dokumentarnog filma 'Grandpa Guru' u službenom programu 50. izdanja festivala u Seattlu

Dugometražni dokumentarni film 'Grandpa Guru' redatelja Silvia Mirošničenka imat će međunarodnu, odnosno sjevernoameričku premijeru u sklopu službenog programa jubilarnog 50. Međunarodnog filmskog festivala u Seattlu, koji se održava od 9. do 19. svibnja 2024. 
vrijeme: 05.05.2024. - 15.05.2024.
mjesto: SAD; Seattle
url: https://www.siff.net/

"Nakon premijere na ZagrebDoxu, Grandpa Guru nastavlja svoj filmski put i iznimno smo sretni da imamo čast sudjelovati na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu u Seattle i prikazati naš film u gradu koji predstavlja simbol alternativne glazbe i slobodne umjetnosti u SAD-u", rekao je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić.
 
Granpa Guru se u Seattlu prikazuje u sklopu tematskog programa Face the Music, posvećenog glazbenim dokumentarcima iz cijelog svijeta, a to će mu biti međunarodna i sjevernoamerička premijera. 
 
Riječ je o portretnom dokumentarcu koji eklektičnim stilom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock, s posebnim naglaskom na zanimljiv život, glazbu i umjetnost njihova pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.
 
Film prati Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jellu Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti glazbom.
 
Priče je to o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.
 
Redatelj i scenarist filma je Silvio Mirošničenko, a producent i scenarist je Sanjin Hasanefendić. Film je realiziran u produkciji Udruge za razvoj kulture Točka kulture te u koprodukciji sarajevskog Udruženja SCENA, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 
 
Osnovan 1976. godine, Međunarodni festival u Seattleu spada među deset najcjenjenijih sjevernoameričkih filmskih festivala na kojem se godišnje prikaže preko tristotinjak naslova. Više detalja o ovogodišnjem izdanju pronađite na službenoj stranici festivala
 
Izvor: HAVC