Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija: 'Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija'

Međunarodna konferencija 'Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija' održava se u ponedjeljak i utorak, 3. i 4. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
vrijeme: 03.10.2022. - 04.10.2022.
mjesto: Zagreb; online
url: http://www.ipu.hr
Međunarodna konferencija „Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija” po četvrti će put okupiti domaće i inozemne znanstvenike i stručnjake u području digitalne povijesti umjetnosti i arhitekture, studija vizualne kulture, muzeologije, informatičkih znanosti te umjetnosti i dizajna. Fokusirajući se na pojam kompleksnosti, četrdeset četiri izlagača iz dvanaest zemalja (Francuska, Hrvatska, Italija, Njemačka, Portugal, Rusija, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina) predstavit će recentna istraživanja. Raspon tema propitanih kroz pojam kompleksnosti seže od mrežne, socio-semantičke i digitalne analize slike, preko kompleksnih procesa prevođenja analognih podataka u digitalni format i problema arhivskih praznina, do upotrebe „većih“ podataka, inkluzije marginaliziranih aktera i teritorija te razmatranja načina na koji digitalne metode utječu na produkciju znanja unutar polja. Opširnije

Konferencija se održava u hibridnom formatu.

PRIJAVE
Za sudjelovanje na konferenciji uživo potrebno se javiti imenom, prezimenom i OIB-om ili brojem osobne iskaznice do petka 30. rujna 2022. godine na adresu mbobinac@ipu.hr.
Za praćenje konferencije online putem aplikacije ZOOM potrebno se javiti imenom i prezimenom do nedjelje 2. listopada 2022. godine na adresu mbobinac@ipu.hr

Konferenciju organiziraju Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu, Sveučilišni računski centar SRCE, Akademija za likovnu umjetnost i oblikovanje u Ljubljani, DARIAH-HR te Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Knjižica sažetaka