Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna izložba GraficaRi gostuje u Splitu

Međunarodna izložba grafika i knjiga umjetnika  - GraficaRi otvara se u četvrtak, 23. lipnja u 20 sati u Sveučilišnoj galeriji (R. Boškovića 31, Split), a riječ je o nastavku umjetničke suradnje s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Katedrom za grafiku. 
vrijeme: 23.06.2022. -
mjesto: Split
url: https://www.unist.hr/
Natječaj i izložba pokrenuti su inicijativom triju grafičarki, Ivane Bajcer i Dajane Radoš - asistentica na Katedri za grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i umjetnice Sunčane Simichen, u organizaciji Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke uz potporu Sveučilišta u Rijeci i Primorsko – goranske županije.

Izložba koja će se ugostiti u prostorima Sveučilišne galerije na splitskom kampusu, nakon uspješnog predstavljanja u gradu domaćinu, u Split donosi prikaz najboljih likovnih ostvarenja studenata i mladih umjetnika u području suvremene grafike u Hrvatskoj i inozemstvu. Ova natječajna međunarodna izložba nastala je s namjerom povezivanja studenata, mladih grafičara, bivših studenata Akademije (alumnija) iz Hrvatske i inozemstva. Na natječaj je pristiglo ukupno 246 prijava i 635 radova iz različitih  krajeva svijeta: krajeva svijeta: Argentina, Armenija, Bangladeš, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Finska, Grčka, Hrvatska, Indija, Indonezija, Italija, Litva, Maroko, Meksiko, Nepal, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Pakistan, Poljska, Rumunjska, Sjedinjene Američke Države, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina, Vijetnam. Među pristiglim prijavama, žiri je za izlaganje odabrao 119 autora, od kojih 59 mladih umjetnika i 60 studenata.