Preskočite na glavni sadržaj

Matica hrvatska obilježava svoj dan i 20 godina ciklusa Mladi glazbenici u MH

Matica hrvatska svečanim će koncertom u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 10. veljače proslaviti 182. obljetnicu od osnutka (osnovana 10. veljače 1842.) i 20 godina ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj.
vrijeme: 10.02.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.matica.hr

Na koncertu nastupaju sudionici ciklusa: Filip Mišković (gitara), Mia Pečnik, (glasovir), sopranistica Monika Cerovčec uz pratnju Renate Hil na glasoviru, Latica Anić, (violončelo) i Noami Konforta (violina). Na programu su djela Stjepana Šuleka, Dore Pejačević, Josip Hatzea, Berislava Šipuša i drugih. 

Uz koncert, u predvorju dvorane bit će priređena izložba fotografija Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj autora Mirka Cvjetka, organizacijskog voditelja te fotografa toga ciklusa. 

Ciklus Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj pokrenut je 2003. na inicijativu Gorana Končara i Danijela Marušića s ciljem da se nadarenim mladim glazbenicima omoguće samostalni javni nastupi. Kriterij odabira glazbenika nagrade su osvojene na međunarodnim i državnim natjecanjima te zapaženiji nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu, čime se ciklus uklapa u sustav muzičke naobrazbe.