Preskočite na glavni sadržaj

Matanićeva 'Zora' na 54. Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Sitgesu

Film Dalibora Matanića 'Zora', drugi dio njegove filmske 'Trilogije sunca', bit će prikazan u kategoriji 'Nove vizije' na 54. Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Sitgesu. Riječ je o jednom od najvažnijih svjetskih festivala koji se specijalizirao za fantasy i horor filmove, a koji se održava u španjolskom gradu Sitgesu od 7. do 17. listopada 2021.
vrijeme: 07.10.2021. - 17.10.2021.
mjesto: Španjolska
url: https://sitgesfilmfestival.com/eng

To je deveti međunarodni festival na kojem je 'Zora' prikazana, od čega su dva festivala iz  A-kategorije, Black Nights Film Festival u Tallinu te festival u Karlovym Varyma.
 
Podsjećamo, u 'Zori', kao i u prvom filmu iz trilogije, 'Zvizdanu', Matanić, koji potpisuje i scenarij i režiju, nastavlja se baviti suprotstavljanjem najplemenitijih i najnižih ljudskih poriva. Glavnog protagonista filma, Matiju, igra Krešimir Mikić, a njegovu suprugu Iku Tihana Lazović.
 
'Zora' je od danas dostupna na HBO kanalima kao i na njihovoj platformi HBO GO.
 
Film je nastao u produkciji Kinorame, Ascent Filma i RAI Cinema. Producentica 'Zore' je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Andrea Paris, Matteo Rovere i Ines Vasiljević. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, a skladatelji Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz.
 
Film je snimljen uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Mibaca, RAI Cinema, Eurimagesa, HRT-a, Friuli Venezia Giulia Film Comissiona i Regione Lazio.