Preskočite na glavni sadržaj

'Maškare 2023.' - 'Ni Rio ni Nica, nego - Crikvenica' počinju u subotu

Crikveničani će ove zime organizirati sedam maškaranih zabava, velikih i malih povorki, čajanki i domjenaka za najmlađe, a program  „Maškare 2023.“ počet će u subotu, 7. siječnja, i potrajati do Pepelnice, 22. veljače.
vrijeme: 07.01.2023. - 22.02.2023.
mjesto: Crikvenica
url: https://www.crikvenica.hr/maskare-2023/

Maškarane zabave dio su duge tradicije mnogih crikveničkih naraštaja, koje su u nekadašnjem načinu života ribara, često bile jedini način razonode u dugim zimskim noćima.
U subotu, 7. siječnja, u 14,30 sati maškare će preuzeti ključeve grada Crikvenice i podići zastavu ovogodišnjeg programa „Maškara 2023.“. Nakon toga na klizalištu koje je postavljeno na Trgu Stjepana Radića, održat će se klizanje pod maskama.
Najmlađe idućih dana i tjedana očekuju mnoštvo zabave uz animaciju i igre, besplatni najam klizaljki i bojenje lica (face painting). Najvještiji mladi klizači bit će nagrađeni kao i najoriginalnije maske.
Za dobar glazbeni ugođaj svih sedam tjedana brinut će se vokalno instrumentalni ansambli Groovers, Fortunal, Trend, Point i Insula.
Program „Maškare 2023.“ predviđa u Crikvenici dvije velike maškarane povorke, i to Veliki mimohod i Dječju redutu što će se održati u nedjelju, 29. siječnja.
U tim tradicionalnim povorkama maškara redovito sudjeluje više od tri tisuće sudionika, a program prate i brojni posjetitelji Crikvenice. Sudionici i maškarane skupine u tim povorkama tradicionalno su iz gradova s područja Kvarnera, te iz drugih dijelova Hrvatske te iz inozemstva.

Izvor: Hina