Preskočite na glavni sadržaj

Marko Pogačar dobitnik je prvog Gulina, regionalne književne nagrade za poeziju

Dodjelom književne nagrade Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije objavljenu na području regije završen je prvi međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE (Šibenske književne ure) koji se od 9. do 11. rujna održavao u Šibeniku. Dobitnik prvog Gulina je Marko Pogačar za zbirku 'Knjiga praznika'.
vrijeme: 11.09.2021. -
mjesto: Šibenik
url: https://www.facebook.com/Festival-%C5%A0KURE-109306938129654/

Veliko finale trodnevnog festivala ŠKURE svakako je bila dodjela Nagrade Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije objavljenu na području regije za koju je konkuriralo pet autora Lidija Deduš, Nedžad Ibrahimović, Radmila Petrović, Marko Pogačar i Adnan Žetica. Kao prvog dobitnika pamtit ćemo Marka Pogačara, pjesnika, esejisat, pisca kratkih priča, kritičara i antologičara. 'Poznavajući Gulina, da on može vidjeti tko je dobio 'Gulina', bio bih jako, jako zadovoljan. Meni je zaista čast da prvu regionalnu pjesničku nagradu koja se uopće pokrenula u Hrvatskoj možemo dodijeliti ovom iznimnom pjesniku. Nagrada se iznosi od diplome i novčanog iznosa od 15 tisuća kuna', kazala je direktorica Festivala, Olja Runjić. 
 
'To je za mene jedna jako neobična knjiga. Nisam mislio da će biti nagrađena. Drago mi je zbog ovog okvira, Šibenika i Festivala koji funkcionira kao da mu je deset godina. Nije samo pro forma kad kažem da mi je izuzetno drago zbog šjor Stjepana Gulina', priznao je Pogačar prilikom primanja Nagrade.