Preskočite na glavni sadržaj

Mario Matoković, 'Conversation with Noise'

Mario Matoković, 'Conversation with Noise'
Virtualna galerija Umjetničkog paviljona u Zagrebu u okviru ciklusa Work in Progress od 16. studenoga do 31. siječnja 2023. predstavlja vizualnog umjetnika mlađe generacije s osječkom adresom - Marija Matokovića i njegov rad Conversation with Noise.
Rad Marija Matokovića karakterizira prepoznatljiva umjetnička poetika koja se ogleda u umjetnikovoj konkretnoj angažiranosti kada su u pitanju anomalije u društvu i problemi koje one sa sobom nose. Matoković kroz svoje radove konstantno kritički reagira na opetovane društvene nepravde iskazujući time izrazito razvijenu društvenu svijest i socijalnu osjetljivost. No, u radu Conversation with Noise umjetnik se nastojao odmaknuti od socijalno angažiranih tema te se o(t)pustiti tijekom procesa rada povodeći se, sada već, kultnom izjavom Ivana Kožarića Sloboda je rijetka ptica (Freedom is A Rare Bird). U tome duhu Matoković je novom radu, kako kaže, pristupio iz potpuno nove perspektive, neopterećen i „oslobođen” dosadašnjih socijalno angažiranih tema i za novi rad inspiraciju pronašao u – zgradi. (...) - Opširnije

Virtualna izložba→ Mario Matoković – Conversation with NoiseConversation with Noise, 2022.
Serija grafika u dubokom tisku
7 grafičkih listova u nakladi od 10 komada
Kustosica izložbe: Jasminka Poklečki Stošić.

Projekt Virtualne galerije Umjetničkog paviljona uspješno se održava drugu godinu za redom, a cilj mu je promovirati hrvatske umjetnike mlađe generacije.

Objava: Studeni 2022.