Preskočite na glavni sadržaj

Manifestacija 'Viteški tabor vitezova zelingradskih'

U subotu, 22. travnja, Muzej Sveti Ivan Zelina i Vitezovi zelingradski organiziraju manifestaciju 'Viteški tabor' na kojoj će posjetitelji moći vidjeti prikaz života u viteškim taborima, sudjelovati u radionicama streličarstva i pokaznog mačevanja, vidjeti srednjevjekovnu kuhinju i kovačku radionicu. Mali posjetitelji će moći sudjelovati u igraonicama srednjevjekovnih igara ili na praćkalištu.
vrijeme: 22.04.2023. -
mjesto: Sveti Ivan Zelina
url: https://www.facebook.com/muzej.zelina/

Nakon četiri godine u Sveti Ivan Zelinu se ponovno vraća viteško okupljanje, Viteški tabor Vitezova zelingradskih. Manifestacija će se održati u parku ŠRC Sveti Ivan Zelina pokraj bivših zelinskih bazena, a počinje u 11 sati.
 
Viteška okupljanja su već tradicionalna za Sveti Ivan Zelinu jer se prvo takvo događanje organiziralo 2007. godine prilikom obilježavanja 450. obljetnice Bitke kod Svete Helene. Od tada pa sve do 2020. vitezovi iz Hrvatske i inozemstva su se okupljali u Sv. Ivanu Zelini a posjetitelji su mogli uživati u viteškim borbama, igrokazima, streličarstvu ili igraonicama za djecu. 
 
Ove četiri epidemijske godine cijela scena srednjevjekovnih turnira je polako zastala, ali se nije ugasila te se vitezovi polako vraćaju na scenu.
 
U programu će se izvesti igrokaz Lov na vepra te vatreni viteški program. Na kraju programa nastupa band MOFRK (Moto-off road kluba Sv. I. Zelina).
 
Ulaz je slobodan!