Preskočite na glavni sadržaj

Mali Zagreb 2022.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i ove se godine realizira umjetnički projekt Mali Zagreb čije će minijaturne instalacije biti predstavljene na gradskim ulicama i trgovima do kraja rujna.
vrijeme: 07.05.2022. - 30.09.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://www.malizagreb.com/
Mali Zagreb serija je minijaturnih instalacija postavljenih unutar frekventnih i zanimljivih ulica grada Zagreba. Sićušne kompozicije izgledom podsjećaju na pročelja zagrebačkih stambenih zgrada te na izloge nekada uobičajenih zagrebačkih prodavaonica i obrta.
Ovogodišnja serija radova inspirirana je obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom. Obrti su se otvarali i zatvarali, nastajali i nestajali, ali uvijek su imali izlog ili sitan detalj po kojemu su bili prepoznatljivi i koji su nam ostali u pamćenju.
Autor projekta, umjetnik i redatelj Filip Filković Philatz zajedno sa svojim suradnicima (Mia Martinović, Josip Kresović i Lucija Švob) nastavlja priču o Malom Zagrebu prikazujući pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji, poput urarske, postolarske i krojačke radnje te dućana i slastičarnica u minijaturnim proporcijama.
Namijenjene svim stanovnicima Zagreba kao i njegovim posjetiteljima, minijaturni radovi na ulicama Zagreba (vidi lokacije) bit će postavljeni do 30. rujna 2022. godine.
Za više informacija posjetite: https://www.malizagreb.com/.