Preskočite na glavni sadržaj

Mali proljetni festival i teatralna nedjelja u Brezovici

Vikend 15. i 16. travnja u zagrebačkom naselju Brezovica počinje Malim proljetnim festivalom, a završava komičnim mjuziklom 'Kiss' i radionicom 'Telo kao instrument'.
vrijeme: 15.04.2023. - 16.04.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/udrugavestigium/

U Brezovicu, zagrebačko naselje koje je do nedavno bilo gotovo potpuno zakinuto za društvene i kulturne sadržaje, udruga Vestigium vratila je živost organizacijom brojnih događaja. Ako još ne znate gdje se na karti Zagreba nalazi Brezovica, iz Vestigiuma vas pozivaju da to istražite ovaj tjedan i posjetite neka od događanja koja organiziraju tijekom vikenda, 15. i 16. travnja!
 
Vesela subota, 15. travnja, tako donosi Mali proljetni festival u Brezovici. U trajanju od 10 do 13h u prostorima Mjesnog odbora (Brezovička cesta 100) održava se Mala slobodna knjižnica. Ponesite knjige za slobodnu razmjenu, a na programu je predstavljanje književnica Erike Katačić Kožić, Srebrenke Peregrin i Margarete Peršić te pripovijedanje. Održat će se i kreativna radionica pisanja pisma i izložba Srce na štapu autorice Margarete Peršić.
 
U Osnovnoj školi Brezovica ManeMei vodi radionicu grafita, namijenjenu  djeci iz OŠ Brezovica, a na terasi kafića Green Triko Cirkus Teatar održat će cirkusku predstavu i radionicu cirkuskih vještina. Ovi su događaji dio programa Kultura u Brezovici i Knjigom po kvartu koji se provode uz podršku Grada Zagreba.
 
Također u subotu, 15, travnja, u Zadružnom društvenom centru Brezovica (Grančarska 2a, Zagreb) od 16 do 20h održat će se radionica „Pusti glas s Vanesom“ na kojoj možete naučiti kako opustiti tijelo i pustiti glas. Radionicu vodi Vanesa Petrac iz benda Cura i dečko, koja se od malena glasala u KUD Buševec. I ova je radionica besplatna zahvaljujući podršci Grada Zagreba, a prijave su obavezne na udruga.vestigium@gmail.com.
 
Teatralna nedjelja u ZDC Brezovica od 11 do 13h dovodi komični mjuzikl „Kiss“ i radionicu „Telo kao instrument“ koju vodi Alice in WonderBand. „Kiss“ u režiji Višnje Obradović govori o igri, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi. Komične scene su isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih numera samih izvođača, a izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo vlastitim tijelom i glasom. Prijave za predstavu i radionicu obavezne su putem linka: https://forms.gle/uHm21VvD1EEKQYJz6
 
Nakon prijave dobiti ćete upute za rezervaciju ulaznica po cijeni od 20 eura za predstavu i radionicu. Ulaz za djecu u pratnji roditelja je besplatan.