Preskočite na glavni sadržaj

Male liske za najbolju glumicu i glumca dobili Nikolina Marić i Miro Barnjak

Četvrtu večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije 'Mostarska liska' obilježila je predstava 'Ženski razgovori +-1',  Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, nastala reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, redateljice Bijane Čakić i ansambla predstave.
vrijeme: 20.05.2022. - 27.05.2022.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Mostar
url: https://www.facebook.com/narodno.pozoristeumostaru/

Riječ je o predstavi koja uspijeva da kroz duhovite, svakodnevne razgovore o bračnim, muško-ženskim odnosima, ipak pronikne u kompleksnost suvremenog kontektsta, kako onog globalnog, kroz komentare o upoznavanju partnera u doba interneta, tako i onog vezanog za domaće podneblje - oslikavajući portret suvremenog mostarskog društva desetkovanog migracijom i nikada razriješenim traumama koje se prešutno prenose od majke do kćeri, generacijama.
 
Mostarska publika ovu predstavu primila je srdačnim pljeskom, a stručni žiri, u sastavu Emir Hadžihafizbegović - predsjednik, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najboljeg glumca i najbolju glumicu večeri dodijelili su Miri Barnjaku i Nikolini Marić.
 
Petu večer festivala, publika će imati priliku pogledati predstavu “Protekcija” Branislava Nušića, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Narodnog pozorišta u Sarajevu.
 
Kao i do sada, nakon predstave, publika će moći uživati u off programu, i to u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Omera Hadžića iz trupe “Smijanje na tri jezika” i muziku Anite Šunjić.
 
Izvor: Hina