Preskočite na glavni sadržaj

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture u Novom Vinodolskom

Mala škola hrvatskoga jezika i kulture održava se od 17. do 28. srpnja u Novom Vinodolskom u organizaciji Hrvatske matice iseljenika (HMI), a u programu sudjeluje 90 polaznika iz 14 zemalja.
vrijeme: 17.07.2023. - 28.07.2023.
mjesto: Novi Vinodolski
url: https://matis.hr/

Program se održava u kontinuitetu od 1993. i do danas je okupio 1711 djece iz 41 zemlje svijeta te 106 voditelja različitih radionica, priopćio je HMI.
 
U ovogodišnjem programu sudjeluje 90 polaznika u dobi od 9 do 16 godina iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: Austrije, Njemačke, Poljske, Luksemburga, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva (Sjeverne Irske, Velike Britanije, Škotske), Italije, Švedske, Švicarske, Grčke, Kosova, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD-a i Meksika.
 
Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave, ističe se.
 
Djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja, a kao krunu programa organizatori najavljuju završnu priredbu 27. srpnja. (Hina)