Preskočite na glavni sadržaj

Mala kulturna scena za djecu: dramska radionica

Autonomni kulturni centar – Attack poziva na prijavu za dramsku radionicu u sklopu ciklusa Mala kulturna scena za djecu koja će se održati u subotu, 16. rujna, u 12 sati, u prostorima MO Dugave, Ulica Sv. Mateja 93.
vrijeme: 16.09.2023. -
prijava: 14.9.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://attack.hr/

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu ispunjavanjem upitnika na poveznici: https://bit.ly/3rehrU2 , zaključno s 14.09.2023.u 16.00. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 – 12. godina. Voditeljice radionice su članice kazališta sjena Tripstih.
 
Radionica kroz dramske igre potiče maštu i kreativnost. Kroz dramske igre koriste se pokreti, zvukovi i riječi. Stvara se zajednička priča, radi na osnaživanju izraza. Djeca se upoznaju međusobno, upoznaju svoje različitosti i snage. Kroz igre bude glumca u sebi, pa se radionica završava kratkim dramskim etidama na zamišljenoj pozornici.
 
Trajanje radionice: 90 min
 
Voditeljice radionice su osnivačice Kazališta sjena Tripstih koje iza sebe imaju dugogodišnji kazališno- kreativni pedagoški rad.
 
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).
 
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za  monooperu u režiji Marija Kovača „Ljuski glas“, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u  Ivoševcima.
 
Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.