Preskočite na glavni sadržaj

'lutkanet.planet' upoznaje korisnike s osnovama lutkarstva

 'lutkanet.planet' upoznaje korisnike s osnovama lutkarstva
Umjetnička organizacija Asser Savus predstavlja projekt lutkanet.planet koji se sastoji od više videouradaka, koji u nastalim izvanrednim, društvenim okolnostima, izazvanim epidemijom koronavirusa, pomoću digitalne tehnologije upoznaju korisnike, prvenstveno djecu, s osnovama lutkarstva.
Program lutkanet.planet nastao je u suradnji sa Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku, a u njemu sudjeluju profesorica Ria Trdin i glumci – lutkari Domagoj Ivanković i Ivan Simon.

Radionice izrade lutaka Rie Trdin: Izrada paravanske lutke zjevalice; Izrada plošne paravanske lutke s mehanizmom za pokretanje ruku; Izrada lutke zjevalice od čarape; Izrada kopf-schulter marionette i predstave 'Šuma', 'Baba i vrag', 'Bajke…i još nešto' i 'Drvo ima srce' pogledajte na portalu https://lutkanetpla.net/.

Projekt je zamišljen kao svojevrsni online pod-projekt Lutkarskog proljeća, revije hrvatskog lutkarstva koja se već 27 godina održava u gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe 2021.