Preskočite na glavni sadržaj

Luftanje Scene Ribnjak

Scena Ribnjak do kraja mjeseca travnja postaje mjesto kreativne razmjene i razmjene znanja na izvaninstitucionalnoj izvedbenoj sceni pa tako u sklopu programa 'Luftanje Scene Ribnjak' pokreće projekt 'Ovisni o nezavisnom' koju vodi savjetnička ekipa: Matija Ferlin, Silvija Stipanov, Antun Aleksa, Pavlica Bajsić i Katarina Krešić, a 19. travnja na rasporedu je radionica 'Osnove produkcije na nezavisnoj sceni' koju vodi producentica Nina Križan. 
vrijeme: 05.04.2024. - 27.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://scenaribnjak.com/l

OSNOVE PRODUKCIJE NA NEZAVISNOJ SCENI_radionica
 
Radionica Osnove produkcije na nezavisnoj izvedbenoj sceni pružit će polaznicima uvid u glavne produkcijske, administrativne i strukovne informacije koje su važne za poznavanje u profesionalnom radu svakog umjetnika/ice, radnika/ice u kulturi koji/a djeluju u polju izvedbene umjetnosti. Između ostalih odgovorit će na pitanja zašto je važno postati član/ica strukovne udruge; koje su pogodnosti HZSU članstva; koje su vrste i elementi ugovora; kako izračunati neto/bruto iznose i što oni uključuju; što su to umjetničke organizacije, što je samostalna djelatnost i koji su drugi oblici poslovne registracije; itd.

Zatim će se fokusirati na rad na izvaninstitucionalnoj izvedbenoj sceni te korisnicima prikazati osnovne produkcijske i administrativne elemente provedbe programa/projekta.
 
Radionicu će voditi producentica Nina Križan, a održava se u petak 19.4. u 20:00 sati na Sceni Ribnjak (Park Ribnjak 1).
 
Dolazak je besplatan, a rezervacije su obavezne putem linka: https://forms.gle/q9K6A1xirgPbPmSb6
 
OVISNI O NEZAVISNOM_savjetaona
 
Pozivamo sve umjetnike/ce i kulturne radnike/ce da se prijave na besplatne individualne konzultacije za svoje projekte, sumnje, želje i pozdrave u polju ostvarivanja i produciranja vlastitih projekata na izvaninstitucionalnoj izvedbenoj sceni. Posjetite ured za organiziranje ideja online ili uz kavu na Ribnjaku.
 
Nakon što podnesete prijavu, spojit će vas s osobom za razgovor, s kojom ćete interno dogovoriti termin sastanka. Njihova savjetnička ekipa su:
Matija Ferlin (koreograf, izvođač i redatelj; umjetnički voditelj INK),
Silvija Stipanov (producentica; internacionalni projekti)
Antun Aleksa (kantautor i glazbenik; IDEM, Porto Morto, Trophy Jump…) 
Pavlica Bajsić (dramaturginja i radijska autorica; ravnateljica Centra mladih Ribnjak)
Katarina Krešić (producentica; voditeljica Scene Ribnjak)
Konzultacije su besplatne, a rezervacije su obavezne putem linka: https://forms.gle/hrWbNAEZEXudXKJ27
 
Scena Ribnjak na svježi proljetni zrak iznosi i #opasnoodlični kulturni program za sve uzraste i lufta svoje najbolje popuste.
 
Cijeli raspored i linkove na rezervaciju ulaznica pronađite ovdje: https://scenaribnjak.com/luftanje-scene-ribnjak/