Preskočite na glavni sadržaj

'Ljubav oko svijeta' otvara 16. izdanje bjelovarskog festivala dokumentarnog filma DOKUart

U subotu, 18. rujna, počinje 16. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma te se odvija do subote, 25. rujna. Za vrijeme trajanja festivala, prikazat će se 13 kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih filmova sa svih strana svijeta, među kojima i šest hrvatskih premijera. 
vrijeme: 18.09.2021. - 25.09.2021.
mjesto: Bjelovar
url: https://dokuart.hr/

Kako je najavila selektorica festivala Rada Šešić, ovogodišnji festival posvećen je ljubavi pa prigodno program u subotu, 18. rujna u 20 sati otvara film Ljubav oko svijeta Anđele i Davora Rostuhara.
 
"Imat ćemo različite dokumentarce i različite teme od velikih priča do onih intimnih. Od opservacijskih, filmova bez riječi, filmova s puno riječi, političkih trilera i psiholoških trilera. Imamo po prvi put film iz Čilea koji je nominiran za Oscara, zove se 'Agent krtica', kao i film 'Sretan Božić, Yiwu' koji je sniman u Kini u gradu u kojem postoji 600 tvornica te one opskrbljuju gotovo cijeli svijet božićnim poklonima," istaknula je između ostalog Šešić.
 
Nakon prošle godine kada je cijeli festival održan u alternativnom izdanju na otvorenom prostoru u raznim dijelovima Bjelovara, DOKUart se sada vraća u svoje prirodno okruženje, odnosno u kino. Ipak, s obzirom na epidemiološku situaciju, način održavanja festivala je ipak nešto drugačiji u odnosu na prethodne godine. Više…