Preskočite na glavni sadržaj

'Ljeto u Trešnji' od 25. do 29. lipnja

'​Ljeto u Trešnji' će se održati od 25. do 29. lipnja, a osim hit predstave 'Ježeva kućica' posjetitelje očekuju razne edukativne i zabavne radionice i dodatan program u posebno uređenom dvorištu kazališta, kako bi djeca provela kvalitetno vrijeme na školskim praznicima.
vrijeme: 25.06.2022. - 29.06.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://www.kazaliste-tresnja.hr/ljeto-u-tresnji/
Ljeto u Trešnji održat će se od 25. do 29. lipnja 2022., a započet će otvorenjem, u subotu 25.6. u 17 sati, izložbom dječjih akrilnih radova Slikom recikliram, u organizaciji Zaklade Hrvatska za djecu koja je provela ovaj ekološki-kreativni projekt na potresom pogođenom području općine Topusko.
Svakoga dana u 18,30 sati na rasporedu je hit predstava Ježeva kućica, u režiji Helene Petković, a nakon predstave, od 19,30 sati posjetitelje očekuje zanimljiv program u ljetno uređenom dvorištu kazališta Trešnja.
Svoje knjige i slikovnice za djecu predstavit će autori: Zoran Pribičević, Sanja Pilić, Silvija Šesto i Jelena Veljača. Na promociji knjiga djeca će im moći postaviti pitanje i fotografirati se.
I ovom prigodom održat će se aukcija kazališnih kostima koja se već jednom održala u Trešnji i privukla veliki broj zaljubljenika u kazališnu umjetnost. Trešnja će ponovno otvoriti svoju riznicu prekrasnih i unikatnih kostima iz predstava koje više nisu na repertoaru, a koji će biti u prodaji svaki dan.
Uz odličan facepainting djeca će moći na licu ili rukama dobiti oslikanu svoju najdražu životinju, lik iz crtića ili motiv po želji.
Od 21 sat, u suradnji s Ustanovom Zagreb film posjetitelji će svakoga dana na platnu moći pogledati neki od kultnih hrvatskih crtanih filmova,  Balthazar, Mali leteći medvjedići i Surogat, u sklopu Vremeplova kultnih crtića:
Za vruće ljetne noći bit će i kutak za osvježenje, za male i velike.
Ulaz na program je slobodan, potrebno je samo na vrijeme kupiti svoje ulaznice za predstavu Ježeva kućica.
Osim vanjskog programa, u kazalištu će se održavati i prigodne radionice – Ljetni kazališni kamp koji u pet dana održavanja objedinjuje dramske, baletne, kreativne radionice, interpretacijsku turu Skriveno blago kazališta, posjet rasvjetnoj kabini te predstavu Ježeva kućica i jednodnevnu STEAM radionicu Ježurka te zove na pustolovine nove, koja će se održati u subotu, 25.6.
Više informacijama o radionicama i upisima zainteresirani mogu pronaći na mrežnoj stranici kazališta Trešnja.