Preskočite na glavni sadržaj

'Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu', novi festival u Novom Zagrebu

U Novom Zagrebu će se od 22. lipnja do 2. srpnja prvi put održati festival Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu, na velikoj zelenoj površini blizu Glazbene Kuće, gdje će nastupiti više od sto izvođača.
vrijeme: 22.06.2023. - 02.07.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.glazbenakuca.com/

Festival je pokrenut s ciljem promicanja glazbene i tehničke kulture te mladih neafirmiranih glazbenika i umjetničkih programa, a otvorit će ga Pava, koji će svojim trećim solističkim koncertom najavit početak rada na drugom studijskom albumu. 

Uz slobodan ulaz posjetitelje očekuju i 'cover' te 'tribute' bandovi, te umjetničke izvedbe plesnih i akrobatskih skupina, najavljeno je iz Glazbene Kuće.

Nastupit će Balkan Funk Experiment, The Haze i Broken Rockers, From Another Mother, Powerslav Iron Maiden tribute, Beatbox Croatia Battele, Munchmen, DIG, Steve Morgans Elvis Tribute, Kal's Penny, LES, Cota G4, Kosam, Diskonaut, Donkey Hot, Problem, Colostrum i Živa Voda.
U okviru Festivala Perforacije i Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu, Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja predstavit će 2. srpnja ovogodišnje izdanje izvedbenog djela Opera Commerciale.
Prva dva čina Opere bit će izvedena u Kineskom paviljonu, a treći i završni čin  "Nesvrstani Armstrong" na pozornici ispred Paviljona 20, kao posveta Žive vode Louisu Armstrongu, odnosno njegovom nastupu na Zagrebačkom velesajmu 1959. godine.

Kako se ističe u najavi, ukoliko posjetitelji žele pomoći u djelovanju Glazbene Kuće, mogu to učiniti svojim dolaskom, donacijom ili glasanjem za najbolji neafirmirani mladi bend, a glasovanje će biti moguće isključivo na lokaciji događanja.
Glasački listić je svaki izdani račun za konzumaciju pića ili hrane, a glasanje je otvoreno isključivo na dan kad bend svira te će svaki bend imati svoju glasačku kutiju u neposrednoj blizini blagajne.
Tijekom festivala na raspolaganju će biti 350 slušalica koje će posjetiteljima omogućiti Silent Party na 3 različita kanala (flora), a zainteresirani će moći dobiti i osnovne lekcije u vožnji na električnim vozilima.

Izvor: Hina