Preskočite na glavni sadržaj

Ljetni književni izazov GKK – čitaj knjige i osvoji diplomu i nagradu

Gradska knjižnica Kaštela ovo ljeto po deveti put provodi program poticanja čitanja tijekom ljeta pod naslovom 'Ljetni književni izazov – čitaj knjige i osvoji nagradu'. Kaštelanska knjižnica ovaj program uspješno provodi od 2014. godine, a u Ljetni književni izazov se svakog ljeta uključuje sve veći broj djece s područja Kaštela, ali i sve veći broj djece koja u Kaštelima ljetuju.
vrijeme: 24.06.2022. - 05.09.2022.
url: https://www.gkk.hr/vijesti/

U 'Ljetnom književnom izazovu' mogu sudjelovati predškolci, osnovnoškolci i srednjoškolci koji su učlanjeni u Gradsku knjižnicu Kaštela. Svi oni mogu doći u najbliži odjel GKK sami ili s roditeljima, gdje će ih knjižničarke upisati kao ovogodišnje natjecatelje te će im dati prijavnicu, odnosno Dnevnik čitanja u kojemu će biti upisani svi naslovi koje su posudili i pročitali tijekom ljeta. Po povratku knjige u knjižnični odjel natjecatelji će u Dnevnik čitanja napisati kratak osvrt, a to isto moći će učiniti (ako to žele) i u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade, gdje će jedni drugima preporučivati knjige za čitanje.
 
'Ljetni književni izazov GKK' trajat će od 24. lipnja do 5. rujna 2022. g., a potom će svi oni koji su pročitali deset i više knjiga na završnoj svečanosti dobiti diplome/priznanja, dok će po troje djece koji su pročitali najviše knjiga u kategorijama „predškolci, viši i niži razredi osnovne škole i srednja škola“ dobiti priznanja/diplome i nagrade koje će osigurati pokrovitelj Ljetnog književnog izazova 2022.
 
Osnovni cilj 'Ljetnog književnog izazova GKK' jest poticanje korisnika, i to posebno mlađih korisnika, na čitanje tijekom ljeta.