Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna pozornica Tuškanac: Tri mjeseca filmova u šumi

Filmski programi Ljetne pozornice Tuškanac, smještene u šumi usred grada, i ove godine će tijekom tri ljetna mjeseca prikazivati raznolike filmove, od probranih festivalskih naslova do repertoarnog programa.
vrijeme: 05.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://ljepotu.hr/

Lipanj i srpanj su rezervirani za gostujuće programe vodećih hrvatskih filmskih festivala, a sezonu otvara Animafest Zagreb.
 
Tu su i Fantastic Zagreb Film Festival, nezaobilazno mjesto za ljubitelje žanrovske fantastike, SF-a i horora, Revija europskog filma, te Festival mediteranskog filma Split i Motovun Film Festival, s dijelom ovogodišnje selekcije koji se prikazuje paralelno s ta dva festivala.
 
Zagreb film festival i ZagrebDox za Ljetnu pozornicu pripremili su svoja ljetna izdanja.
 
Kolovoz tradicionalno donosi Film u šumi, koji uključuje festivalske uspješnice, žanrovska ostvarenja, kinohitove te premijere hrvatskih i regionalnih naslova, dok će program Kinoteka u šumi jednom tjedno podsjetiti na kultne filmove i klasike.
 
Filmske programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac organizira Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, tim koji stoji i iza zagrebačke Kinoteke, čijem se repertoaru vraća sredinom rujna. (Hina)