Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna muzezancija u Starome gradu

Gradski muzej Varaždin najavljuje ​Ljetnu muzezanciju u Starome gradu - program ljetnih aktivnosti za djecu osmišljen s ciljem upoznavanja najmlađih posjetitelja s kulturnom baštinom koja se čuva u utvrdi Stari grad kroz niz edukacijskih, likovnih i zabavnih aktivnosti primjerenih uzrastu sudionika.
vrijeme: 17.07.2023. - 21.07.2023.
mjesto: Varaždin
url: http://www.gmv.hr
Program je namijenjen djeci u dobi od 7 do 10 godina, a provodi se četvrtu godinu zaredom u atriju utvrde Stari grad ili ispred utvrde, ovisno o vrsti aktivnosti. Ljetne edukacijsko-zabavne aktivnosti održavaju se od 17. do 21. srpnja, svaki dan od 10.00 do 11.30 sati, pa će djeca imati prilike sudjelovati u muzejskim sadržajima sličnima onima koje Gradski muzej Varaždin za njih priprema u okviru edukacijskog programa MIŠ – Muzej i škola tijekom školske godine.
Ovogodišnje aktivnosti usmjerene su na razvoj motoričkih vještina polaznika korištenjem i oblikovanjem prirodnih materijala: gline, drva, papira i zemlje/ljekovitog bilja. Uz to, sve planirane aktivnosti su edukacijskog tipa i tematski vezane uz povijest utvrde Stari grad i grada Varaždina. Ove godine prvi put program Ljetne muzezancije završit ćemo potragom za blagom oko Staroga grada, pravom poslasticom za znatiželjne istraživače!
Voditeljica programa Ljetna muzezancija u Starome gradu je Jelena Petković, kustosica pedagoginja u GMV-u. Za sudjelovanje u radionicama/igraonicama potrebna je najava voditeljici na e-mail jelena.petkovic@gmv.hr ili tel. 095 567 3581. 
Budući da se cjelokupni program održava na otvorenome prostoru u dvorištu i ispred Staroga grada, u slučaju otkazivanja pojedine aktivnosti zbog lošeg vremena, Muzej će o tome objaviti informaciju na svojoj Facebook stranici.