Preskočite na glavni sadržaj

LIVEMX – otvoren drugi poziv za raznolikiji i održiviji europski glazbeni sektor (Rok: 24.6.2024.)

U okviru inicijative Music Moves Europe za podršku europskom glazbenom sektoru, otvoren je drugi LIVEMX poziv čiji je cilj razvoj raznolikog i održivog glazbenog ekosustava s rokom za predaju projektnih prijedloga 24. lipnja 2024. godine.
vrijeme: 30.04.2024. - 24.06.2024.

LIVEMX je dvogodišnji projekt, pokrenut iz potrebe za namjenskim sufinanciranjem glazbenog sektora, čiji je cilj razvijati i ojačati europski glazbeni sektor kako bi bio prilagođeniji i relevantniji u dinamičnoj glazbenoj industriji.
Srž programa su podrške osmišljene kako bi se odgovorilo na specifične potrebe detektirane u europskom glazbenom sektoru kroz tri poziva u 2024. godini. Ukupni budžet LIVEMX projekta je EUR 4 MIL namijenjenih kaskadnom financiranju kojim će se podržati ukupno 90 odabranih projekata. Kroz tri navedena poziva dodijelit će se podrške u iznosu od EUR 20.000 | 40.000 | 60.000 sa stopom sufinanciranja  od 100% za projekte u trajanju od 10 do 12 mjeseci.
 
Partneri projekta LIVEMX su INOVA+, Live DMA i European Music Exporters Exchange (EMEE), a glavni ciljevi projekta su:
  • stvoriti i implementirati jednostavan, transparentan i ciljani program podrške koji će distribuirati resurse tamo gdje su potrebni i koji će moći donijeti stvarnu promjenu
  • podržati održive projekte koji će pokazati put za buduće programe financiranja i politike za glazbeni sektor u Europi
  • ponuditi mjere za izgradnju kapaciteta (besplatni internetski webinari i drugi resursi) kako bi se korisnicima omogućilo razvijanje projekata u skladu s LIVEMX-om prioriteti.
 

DRUGI POZIV 

Trenutno je otvoren drugi poziv koji obuhvaća teme: „izvoza glazbe”, „koncertnih prostora”, te „digitalne cirkulacije i suradnje”. Besplatni seminari, poduke i tutoriali dostupni su na službenim stranicama LIVEMX-a kako bi potencijalne prijavitelje usmjerili pri osmišljavanju projekata, međusobnom umrežavanju, razvijanju vještina i znanja te poticanju međusobnog učenja, razmjene i daljnje suradnje.

Propozicije i informacije o prijavi → Desk Kreativne Europe - Kultura