Preskočite na glavni sadržaj

Lipanjski dio Festivala bajke u Ogulinu od 7. do 9. lipnja

Festival bajke u Ogulinu ove godine slavi 19. rođendan, a istovremeno obilježava i 150. godišnjicu rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, koja je rođena Ogulinka, a poznato je kako je slavenska kultura i mitologija bila inspiracija Ivani Brlić-Mažuranić u njezinome stvaralaštvu. Lipanjski dio Festivala bajke trajat će od petka, 7. do nedjelje, 9. lipnja, a drugi dio slijedi od 6. do 8. rujna.
vrijeme: 07.06.2024. - 09.06.2024.
mjesto: Ogulin
url: https://www.facebook.com/OgulinskiFestivalBajke/

Festival je namijenjen djeci svih uzrasta, ali i onima koji se tako osjećaju. Posjetitelji mogu očekivati profesionalne kazališne predstave, pripovijedanja, a od ove godine i nešto novo; jedrenje s maketama na jezeru Sabljaci, kviz Bajke uz lovca!, Magično-bajkoviti trikovi s Lukom Vidovićem i polaganje vozačke dozvole za letenje na metli. No, kako ne bi sve bilo predvidivo, ove godine rodila se ideja očekujte neočekivano koja se može dogoditi bilo kad, bilo gdje, a i ne mora.

Službeno otvorenje Festivala bajke bit će u petak, 7. lipnja u 21 sat kada će na sceni Regoč biti održana opera za djecu Regoč, jedna od najpoznatijih bajki Ivane Brlić-Mažuranić.
Ovaj Festival prilika je da obitelj provede kvalitetno vrijeme zajedno, zabavljajući se, ali ipak učeći (i radeći) nešto kvalitetno i edukativno. U opuštenoj atmosferi najlakše je upoznati nove ljude i steći nova prijateljstva, a uz smijeh i zabavu na Festivalu nezaboravni je obiteljski provod uz pokoje novo prijateljstvo zagarantiran.

Ove godine ulogu umjetničkog ravnatelja preuzeo je Paško Vukasović koji je podijelio samo mali dio onoga što posjetitelji mogu očekivati:
„Ovogodišnji program strukturirao sam tako da je svaki dan isti, a opet potpuno drugačiji. Imamo mnoštvo različitih radionica od likovnih i dramskih do sportskih i interdisciplinarnih koje su svaki dan od 10 do 16 sati. Kazališne predstave svaki su dan u 18:30, a pripovijedanje svaki dan od 15:30, dok je program Najmanji za najmanje svaki dan u 12 sati gdje djeca izvode predstavu za djecu. Element programa nešto novo donosi i kviz bajke sa lovcem Deanom Kotigom. Element očekujte neočekivano obavijen je velom tajne, a glavni događaj, kao i otvaranje festivala održava se na glavnoj sceni Regoč od 21 sat.“
Festival bajke u Ogulinu započeo je 2006. godine, a ideja samoga Festivala jest približiti djeci (i svim posjetiteljima) bajke, pobuditi i proširiti dječju kreativnost, naučiti ih kako dobro uvijek pobjeđuje zlo i kako čak i najmanji čovjek može učiniti mnogo dobra za svijet oko sebe.