Preskočite na glavni sadržaj

Likovni natječaj za osnovnoškolce na temu 'Očuvanje i zaštita mora i voda'

Objavljen je Međunarodni likovni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb 2024 na temu očuvanja i zaštite mora i voda, namijenjen djeci Hrvata u iseljenistvu i djeci iz Hrvatske osnovnoškolske dobi. Rok prijave je kraj veljače 2024.
 
vrijeme: 28.09.2023. - 28.02.2024.

S ciljem osvještavanja šire društvene zajednice o utjecaju klimatskih promjena u kombinaciji s drugim pogubnim ljudskim aktivnostima na Jadransko more, i vode općenito a u kontekstu UN-ovog desetljeća oceanske znanosti za održivi razvoj 2021. - 2030. (oceansko desetljeće), te EU misije "Restore our Ocean and Waters" („Obnovimo naše oceane i vode”) koja ima za cilj zaštititi i obnoviti zdravlje naših oceana i voda kroz različite aktivnosti (istraživanje i inovacije, angažman građana i opismenjavanja na temu oceana), raspisan je

međunarodni likovni natjecaj 2024 Iserlohn-Essen-Zagreb
za djecu Hrvata u iseljenistvu i djecu iz Hrvatske
u dobi 1.do 4. i 5. do 8. razreda osnovne škole

Tema
OČUVANJE I ZAŠTITA MORA I VODA

Izložba učenickih radova održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Instituta Ruđer Bošković, Zavoda za istraživanje mora i okoliša, Zagreb, a u suradnji s internetskim portalom Hrvatski Glas Berlin, Maticom hrvatskom za Ruhrsko područje, Hrvatskom maticom iseljenika.

Proglašenje nagrađenih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji Iserlohn do kraja ožujka 2024. godine, i na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu do kraja travnja 2024.

Nagrađuju se radovi u kategoriji od 1.do 4. i 5. do 8. razreda osnovne škole.

Tehnika: kombinirana tehnika,kplaz,tus,flomaster.....

Rok prijave: kraj veljače 2024 .godine

Informacije o prijavi