Preskočite na glavni sadržaj

Likovna izložba i koncerti Hrvatske glazbene mladeži

Na natječaj „Radost slikanja uz glazbu“ u okviru programa „Priče iz bečke šume“ u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži pristigla su čak 172 likovna rada koja će se 29. studenoga predstaviti na izložbi u KD Vatroslava Lisinskog nakon koje će mlada publika uživati i tijekom dva koncertna programa na kojima će upoznati najljepše valcere i polke obitelji Strauss.
vrijeme: 29.11.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.hgm.hr

Izložba se otvara u 9.30 u Foyeru Velike dvorane, a koncerti su na rasporedu u 10.30 te 12.00 sati, a zbog velikog interesa publike ulaznice je moguće nabaviti samo za koncert koji se održava u 12 sati. Partneri Hrvatske glazbene mladeži u organizaciji ovog edukativnog projekta su Zagrebačka filharmonija, KD Vatroslava Lisinskog, Umjetnička škola Franje Lučića i Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje.
Tijekom trajanja ovogodišnjeg natječaja djeca su uz vodstvo svojih profesora i mentora slušala glazbu Johanna Straussa oca i sina, a radove je odabrao stručni žiri u sastavu: Ida Loher i Maja Rožman, profesorice na Akademiji likovnih umjetnosti te Martina Ranilović Vrdoljak, modna dizajnerica. Iz obrazloženja stručnog žirija izdvaja se mišljenje: likovni radovi pokazuju mnoštvo različitih pristupa interpretaciji glazbe te samo potvrđuju bogatstvo dječjeg doživljaja te mogućnosti inspiracije glazbom.