Preskočite na glavni sadržaj

Lerova predstava uz Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama

Studentski teatar Lero odigrat će posebnu izvedbu predstave 'Tišine boje tuge' u režiji Davora Mojaša na svojoj sceni u Lazaretima 25. studenog. Nova Lerova izvedba ove predstave održat će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana protiv nasilja nad ženama u suradnji s Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i civilnog društva DEŠA iz Dubrovnika. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 25.11.2021. -
mjesto: Dubrovnik
url: https://teatarlero.hr/

Predstava ponire u povijest Dubrovnika, njegove skrivane i tajene sudbine i prizore tame. Sudska svjedočenja, silovane žene, nahodi, priznanja, presude, zatočenja, otkrivanje zločinaca, osude, kazneni postupci, načini kažnjavanja, oporuke i kazne „teatra vlasti“ – ishodišni su povodi ovoj Lerovoj teatarskoj avanturi.  Tišine boje tuge snovita je poetska i tužna ali istovremeno i opominjuća predstava koja ne nudi ravnodušnost i propituje savjest.
 
Režija: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić / Oblikovatelj svjetla i ton: Antonio Ljubojević /Tehničko vodstvo i realizacija scene: Mato Brnjić / Tonska montaža: Viktor Lenert / Realizacija kostima: Dubravka Lošić i Marija Glamočanin / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš 
 
Sudjeluju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica ŠimiĆ, Barbara Damić, Rela Petric , Sebastijan Vukosavić.