Preskočite na glavni sadržaj

Lea Popinjač izlaže u Umagu

Izložba radova zagrebačke umjetnice Lee Popinjač iz ciklusa 'Koža' može se razgledati od 6. do 26. kolovoza 2021. u izložbenom prostoru MMC galerije Grada Umaga.
vrijeme: 06.08.2021. - 26.08.2021.
url: https://www.facebook.com/Festum-Umag-Umago-203055093607374/

Radi se o slikama-reljefima, slikama-objektima i instalacijama (materijal: papir, tehnika: akvarel) koje na temu „kože“ (projekt „Starenje“) autorica razvija još od 2016. godine, a u ovoj izložbi predstavit će poglavito najnovije radove, nastale tijekom 2021. godine.

„U Leinom projektu „Koža“ slikarska istraživanja vezana su uvelike uz propitivanje struktura i tekstura, u kojima je zapisan dio unutarnjeg svijeta ove autorice. Struktura u kojima je otisnut njezin mikro geo-krajolik gdje ona kombinira grafičku poetiku i kiparsku konstrukciju. Ali isto tako i struktura u kojima se njeni postupci rada s akvarelnom bojom i papirom približavaju postupcima rada u tekstilu, čime autorica imaginativno spaja medije i prevodi njihov govor iz jednog sustava u drugi, na taj način simbolički transkribirajući primarnu sliku (image) iz jednog medija u drugi te time otvarajući beskrajne mogućnosti kreativnog eksperimentiranja. Iskoristila je ona maksimalno u ovom slučaju vizualne i taktilne karakteristike materijala, ali i njegovu organsku tvarnost, pokazujući visoku osjetljivost za harmonični dijalog slikarskih, grafičkih i kiparskih elemenata. Postižući u radovima pročišćenost, prozračnost i jednostavnost. Ali i živost i životnost.“ 

Kustosica izložbe: Višnja Slavica Gabout.