Preskočite na glavni sadržaj

Laurus on-line

Laurus on-line
Plesni art laboratorij u okviru digitalne prilagodbe kulturnih sadržaja predstavlja projekt 'Laurus on-line' sastavljen od umjetničke akcije, izložbe i videa. Umjetnička akcija Proljeće 2021. održavala se tijekom travnja i svibnja 2021. na lokacijama - Lovranska Draga i Galerija Laurus, Lovran.
Umjetnička akcija 'Proljeće 2021'. proizašla je iz projekta 'Četiri godišnja doba' koji već niz godina izvodi Grupa umjetnika: Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Melita Sorola Staničić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Jasna Šikanja i Predrag Todorović. Gosti na projektu su Zoran Majstorović i Slaven Tolj.

Umjetnička akcija je izvedena s namjerom istraživanja zajedničkog umjetničkog izražavanja u prirodnom okolišu te kreiranje postava u galerijskom prostoru.

 

Predstavljanje Galerije Laurus Lovran, 1.dio



Galerija Laurus Lovran, 1. dio
Predstavljanje umjetničkog rada Melite Sorola Staničić i Darije Žmak



Akcija, izložba i video dio su programa Laurus on-line kojeg Ministarstvo kulture i medija podržava putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

'Novela', kao dio programa Laurus on-line, je dio programa umjetničke izvedbe na vanjskim lokacijama - bez zidova, program je edukativno umjetnički.



'O Cesari' je edukativno umjetnički uradak na specifičnoj lokaciji Cesare gdje je snimljena umjetnička videografija.