Preskočite na glavni sadržaj

Kunsthalle Trier predstavlja izložbu hrvatskih umjetnika 'Jadran'

Skupna izložba hrvatskih umjetnika 'Jadran' održava se od 4. kolovoza do 4. rujna u Trieru (Njemačka), u sklopu kulturnog ljeta Savezne pokrajine Porajnje – Falačka (Rheinland – Pfalz).
vrijeme: 04.08.2022. - 04.09.2022.
mjesto: Trier, Njemačka

Naslov JADRAN (hrv. „Jadran“ ili Jadransko more) odnosi se na kulturno područje Istre i Dalmacije, koje se posebno karakterizira svojim položajem između Istoka i Zapada, kao i izlazom na Mediteran. Fokus je na obalnim gradovima: Rijeci, Splitu i gradu pobratimu Triera- Puli, koje karakteriziraju žive umjetničke scene, uključene u brojne regionalne razmjene putem razvijenih postojećih kontakata.
Izložba JADRAN predstavlja suvremene umjetničke pozicije iz područja od instalacije i video radova, pa do slikarstva i fotografije. Fokus je na radovima koji su na neki način povezani s obalnim regijama, te koji se sadržajno bave društvenim, prirodnim, i arhitektonskim temama.
Odabrani umjetnici su: Tomislav Buntak, Igor Eškinja, Alen Floričić, Josipa Krolo, Mirna Kutleša, Davor Ljubičić, Luiza Margan, Goran Petercol, Igor Taritaš, Marcella Zanki i Željko Jančić Zec.
Kustos izložbe je Simon Santchi, ravnatelj Europäische Kunstakademie Trier.

https://www.kunsthalle-trier.de/