Preskočite na glavni sadržaj

KUĆĆA otvara galerijski prostor u Zagrebu

Novoosnovani kustoski kolektiv KUĆĆA koji se predstavio  konceptom PARAZITI 36. Salona mladih, službeno otvara vrata vlastitog rezidencijalnog i galerijskog prostora u petak, 2. prosinca 2022. u 19 sati, na zagrebačkoj Trešnjevci, Nova cesta 128.
vrijeme: 02.12.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kucca.hr/

Ovim događanjem KUĆĆA otvara novi galerijski prostor u Zagrebu, a Marianna Nardini predstavit će instalaciju i izvedbu pod naslovom Don’t kill the grasshopper koju je razvila tijekom rezidencijalnog boravka DNEVNA SOBA. Umjetnicu je odabrao međunarodni žiri u sastavu umjetničkog kolektiva KEIKEN, ravnateljice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci Branke Benčić te kolektiva KUĆĆA, a rezidencija se održala u novom prostoru KUĆĆE tijekom jeseni 2022. gdje je eksperimentirala i razvijala umjetničko istraživanje istražujući književne, psihološke i biološke složenosti sjene i svjetla.
 
Dio istraživanja bio je već predstavljen samostalnom izložbom 19. listopada 2022. u prostoru APOTEKA (Vodnjan, Hrvatska), a tijekom prosinca nas u Zagrebu još očekuju radionički program i program čitanja poezije.

Obavijesti o tim programima moći će se pronaći na društvenim mrežama i web stranici kolektiva.