Preskočite na glavni sadržaj

Krleža Talent Show – 'Kad je već cirkus, neka svijet i vidi cirkus!'

Predstava 'Krleža Talent Show', u izvedbi Malog teatra, održat će se 1. lipnja u zagrebačkom Kazalištu KNAP,  s početkom u 20 sati.
vrijeme: 01.06.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://maliteatar.hr/

Satiričan tekst u krležijanskom duhu prokazuje blagodati suvremenog zatupljivanja širokih masa.
 
Kako reče Miroslav Krleža shvaćajući formulu općenarodnih estetskih kriterija u kulturi: „Svi smo mi maske i svi smo mi zakrinkani i svaki čovjek ima s vremena na vrijeme potrebu da skine svoju masku na jedan tren, da se raskrinka, da progovori po crti svog intimnog raspoloženja …“
 
Tko je najtragičniji lik hrvatskog dramskog imaginarijuma iz pera Miroslava Krleže? Zbog koga će publika patiti, a zbog koga plakati? Od smijeha, nadajmo se. Tko je zaslužio dramu o svom životu, a kome je i sam život drama? Odabrali smo desetak najvećih krležinih likova, te ih smjestili u suvremeni svijet lake zabave i spektakla.
 
Filip Latinovitz, Barunica Castelli-Glembay, student Vidović, Janez i Anka, Leda i Aurel, Leone Glembay, Krešimir Horvat i Laura Lenbach svoj će talent za tragediju pokazati u trima eliminacijskim igrama. Likovi jedan za drugim napuštaju show. Tko će se probiti, a tko propiti do finala?
 
Galeriji živopisnih likova pridružuju se specijalni gosti show-a: legende Saloma i Michelangelo Bunarroti kao blistavi plesni par, Petrica Kerempuh kao nerazumljivi glazbeni intermezzo, te Puba Fabritzy kao neželjeni pravnički element kojemu nije mjesto na podiju zabavnog show-a.
 
Laži, intrige, cinična podbadanja, ljubavni ispadi, tučnjave, obiteljske tajne, sve su to sastojci omiljenih reality talent showova. Mnogi obožavaju gledati tuđe živote koji su gori od njihovih. Što se nalazi iza površnog pogleda na tuđe živote? Tko će zavoljeti krležine likove, a tko zamrziti Krleža Talent Show?
 
Udobno se smjestite i pozdravite naše natjecatelje!
 
Igraju: Mada Peršić, Damjan Simić, Igor Baksa
Tekst i režija: Igor Baksa
Scenografija: Marta Crnobrnja
Glazba: Luka Tralić – Shot
Stručna suradnica: Dina Vukelić
Video-animacije: Luzzian Vert