Preskočite na glavni sadržaj

Kreće II. sezona glazbenog edukacijskog serijala 'Na svome putu'

Druga sezona edukacijskog serijala Zvjezdana Ružića 'Na svome putu' namijenjenog učenicima glazbenih škola i studentima glazbenih akademija emitirat će se do 9. lipnja, dva puta tjedno - utorkom i četvrtkom. 
vrijeme: 17.05.2022. - 19.06.2022.
url: https://www.facebook.com/pianotron/

Serijal će se distribuirati putem društvenih mreža Facebook i Instagram, na službenim web stranicama škola te internim kanalima unutar institucija (sustavi za komunikaciju profesora s učenicima specifični za svaku instituciju za sebe), dakle u potpunosti digitalno, odnosno online.
Autor projekta je Zvjezdan Ružić, peterostruki dobitnik Porina i šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji jazz klavir.

Epizoda 01: Dovoljna su samo dva akorda i malo mašte
Poveznica: https://www.facebook.com/pianotron/videos/1710088742670984/
Opis: Improvizacija često djeluje kao da je vještina samo za odabrane, ali ako se promijeni pristup i dozvoli ideja da to nije nešto kompleksno već da je ona igra za koju su dovoljna i samo dva akorda i malo mašte, svatko može otkriti svijet improvizacije i ispoljiti glazbu koju nosi u sebi u tom trenutku.

Epizoda 02: Jer je glazba puno više od napisanih nota
Poveznica: https://www.facebook.com/pianotron/videos/333886315491197/ 
Opis: Note zapisane u crtovlju mogu se promatrati kao riječi zapisane na papiru - način na koji ih izgovaramo bitno mijenja dojam koji ostavljamo. Isto vrijedi i za note, odnosno iščitavanje ritma. U ovoj epizodi naučit ćete kako "izgovoriti note" - iščitati ritam, dati im ritam i oživjeti glazbu zapisanu u note na posve drugačiji način.

Aktivnosti projekta i nove epizode pratite putem Facebook stranice Pianotron - Zvjezdan Ružić.