Preskočite na glavni sadržaj

[KREATIVNA SURADNJA] Europa priča priču - radionica Kratke priče

Desk Kreativne Europe - Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske organiziraju događanje pod nazivom „Europa priča priču“ u suradnji sa spisateljicom Ksenijom Kušec.
vrijeme: 18.04.2024. -
prijava: 12.4.2024
url: https://deskkultura.hr/

Pozivaju se pisci svih generacija i afiniteta, početnici ili već afirmirani, da pošalju svoje priče i sudjeluju na radionici/natječaju za najbolju kratku priču! Natječaj je otvoren do 12. travnja 2024. u 16:00 sati.
 
Priča treba biti vezana za teme ZELENO I/ILI UKLJUČIVOST (GREEN & INCLUSION), što znači da možete pisati o bilo čemu: svom vrtu, nečijoj tvornici namještaja, o prometu, vlastitom domu koji je samodostatan, o budućnosti, prošlosti, o ljubavi na pustom otoku, o preživljavanju, o ljubavi u gradu; uključite ljude raznih rasa, vjeroispovijesti, profesija, afiniteta, rodova, spolova, boja, visina i težina, uključite sve ono čime ćete nam pokazati da je svijet koji brine o prirodi i koji nema predrasuda - moguć! Ili pokažite suprotno - zašto je svijet koji sve to nema - loš? Postoji samo jedna granica: vaša mašta.

Propozicije natječaja i informacije o prijavi>>>

Autori deset najkvalitetnijih radova dobivaju besplatnu radionicu pisanja i unapređivanja priča sa spisateljicom Ksenijom Kušec koja će se održati u četvrtak, 18. travnja 2024. godine, u centru za kulturu i informacije Maksimir i o tome će biti obaviješteni od organizatora.

Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se 9. svibnja 2024., na Dan Europe.
 
Autore najboljih priča čekaju atraktivne nagrade, a zbornik radova u digitalnom obliku bit će objavljena na mrežnim stranicama www.cerv.hr i www.deskkultura.hr.