Preskočite na glavni sadržaj

[Kreativna Europa] European News Pitch by Creative Europe Desks

Deskovi Kreativne Europe iz 21 zemlje organiziraju zajedničko događanje European News Pitch za projektne ideje koje se prijavljuju na poziv 'News - Journalism Partnerships 2023'. Predstavit će se različiti projekti iz cijele Europe, a online događanje održat će se u utorak, 14. ožujka, od 14,30 do 16,30 sati. Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani koji žele prezentirati svoju ideju da se prijave do utorka, 21. veljače 2023., do 18 sati.
vrijeme: 14.03.2023. -
prijava: 21.3.2023.
url: https://deskkultura.hr/

Kao i prošle godine, Deskovi Kreativne Europe iz Austrije, Belgije, Hrvatske, Cipra, Češke, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Islanda, Italije, Latvije, Litva, Nizozemska, Portugal, Slovenija, Španjolska i Ukrajina u partnerstvu s Europskom komisijom i Europskom izvršnom agencijom EACEA organiziraju pitching session kako bi promovirali trenutno otvoren poziv za Novinarska partnerstva 2023 i pomogli u umrežavanju organizacija i stvaranju partnerskih konzorcija koje djeluju u sektoru informativnih medija.
 
Deskovi Kreativne Europe pozivaju sve zainteresirane koji žele prezentirati svoju ideju da se prijave do utorka 21. veljače 2023., do 18 sati (CET) putem: https://forms.gle/cz2PCndEABewzec69
 
Svaki pitch trajat će 5 minuta + 2-3 minute koje su predviđene za pitanja iz publike. Odabir projekata koji će biti predstavljeni na pitching sessionu bit će objavljen 6. ožujka 2023. Događaj će biti na engleskom jeziku.
 
Zainteresirani koji bi željeli sudjelovati na događanju i možda postati partnerom na nekom od prezentiranih projektnih ideja, potrebno je registrirati se do ponedjeljka 13. ožujka 2023. u 18 sati (CET) putem: https://my.weezevent.com/transnational-pitching-session -news-journalism-partnerships-2023    
 
Ukratko o pozivu na dostavu prijedloga „news – novinarska partnerstva“, rok 27.4.2023.
 
Tema 1: Suradnje (5 milijuna eura):
  • Medijskim suradnjama do veće održivosti i otpornosti europskog medijskog sektora.
  • Konzorciji sastavljen od min. 3 partnera iz zemalja koje sudjeluju u programu Kreativna Europa
  • Projektni prijedlozi bi trebali uključivati što je moguće više medija kako bi bili od koristi široj europskoj medijskoj zajednici.
  • EU sufinanciranje: max. 80% prihvatljivih troškova, EU bespovratna sredstva max. 2 milijuna eura po projektu 

Tema 2: Pluralizam (5 milijuna eura)
  • Konzorciji ili pojedinačni prijavitelji koji pružaju financijsku potporu drugim akterima u medijima
  • Jačanje istraživačkog novinarstva te slobode i pluralizma medija

Izvor: Desk Kreativne Europe - Kultura