Preskočite na glavni sadržaj

[Kreativna Europa] EU potpore i mogućnosti za sektor informativnih medija, predstavljanje u Rijeci

Desk Kreativne Europe – Kultura će na poziv Primorsko-goranske županije u petak 3. ožujka u Rijeci predstaviti Međusektorski potprogram programa Unije Kreativna Europa. Pozivaju se zainteresirane medijske organizacije da se prijave za sudjelovanje. Broj mjesta je ograničen.
vrijeme: 03.03.2023. -
prijava: 2.3.2023
mjesto: Rijeka
url: https://deskkultura.hr/
Kreativna Europa je centralizirani program Europske unije namijenjen potpori europskim kulturnim i kreativnim sektorima. U novom programskom razdoblju, Kreativna Europa proširila je svoje djelovanje i na sektor informativnih medija. Uz potprograme MEDIA i Kultura, nalazi se i Međusektorski potprogram koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući i audiovizualni) koja potiču međusektorske suradnje i inovacije, te podršku sektoru informativnih medija. Bespovratna sredstva dodjeljuju se za suradnju medijskih organizacija, a obuhvaćaju mjere za potporu pluralizmu, slobodi medija te medijskoj pismenosti.

Na ovom predstavljanju predstavit će se inicijativa Europske komisije, NEWS EU u kontekstu potpore informativnim medijima kroz program Kreativna Europa. Predstavit će se mogućnosti, planovi i trenutno otvoren poziv za Novinarska partnerstva 2023 s rokom za predaju projektnih prijedloga 27. travnja 2023. godine u 17:00 CET.

Ovom prigodom, Ivana Pejić, glavna urednica Kulturpunkta i dopredsjednica Kulturpunktovog nakladnika Kurziva će sa sudionicima podijeliti svoja iskustva prijave na predstavljeni poziv i umrežavanja s europskim partnerima.
 
Više informacija, program događanja i informacije o prijavi:
https://deskkultura.hr/