Preskočite na glavni sadržaj

'Koteks Mode – konceptualna moda za arhitekturu Koteksa'

'Koteks Mode – konceptualna moda za arhitekturu Koteksa' naziv je modnog audiovizualnog događanja koje će se održati na Koteksu u organizaciji Galerije Škola, Split, u petak, 4. studenoga, u 11 sati.
vrijeme: 04.11.2022. -
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/galerijaskola/

Za modni dio i scenografiju s učenicima u segmentima arhitekture Koteksa zadužena je Tina Spahija, danas tražena modna dizajnerica i kostimografkinja, a bivša učenica Škole likovnih umjetnosti. Tina će postaviti učenike Škole likovnih umjetnosti u statične formacije, a dio njih će nositi kostime izrađene posebno za ovu prigodu, s printom djelova arhitekture ovog modernističkog kompleksa.
Audio dio, koji će ići od početka do kraja izvedbe, izvodi splitski glazbeni sastav New Gondoliers, čiji je član Duje Ružičić (truba) također bivši učenik Škole likovnih umjetnosti. Tu su još Alen Čelić (vokal, gitara), Veljko Popović (bubanj, back vokal), Rudolf Vučemilović (bass gitara). Specijalno za ovu prigodu New Gondoliers će eksperimentirati sa svojim autorskim zvukom.
Čitav happening snimat će se sa zemlje i dronom (Darko Škrobonja) te će rezultirati video spotom s kadrovima Splita i Koteksa iz zraka, makro planova modela Tine Spahije, formacija učenika, komponenti arhitekture.

Happening se održava u suradnji s udrugom za suvremene umjetničke prakse Slobodne veze, projekt Motel Trogir, čiji su članovi angažirani u promicanju i očuvanju modernističkih kompleksa diljem Istočne Europe te je i ovaj happening posveta Škole likovnih umjetnosti Split arhitekturi Koteksa i modernizmu kao važnom umjetničkom pravcu. Želja je organizatora ovom akcijom umjetnički revitalizirati Koteks, naglasiti koliko je to i dalje važan javni prostor za Split i njegove stanovnike.