Preskočite na glavni sadržaj

Kornati za film 'Murina' u finalu izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju

Europska mreža filmskih komisija (EUFCN) objavila je pet finalista izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju, a među njima je i Nacionalni park Kornati gdje se u jesen 2019. godine djelomično snimao film 'Murina' redateljice Antonete Alamat Kusijanović, ovjenčan Zlatnom kamerom (Camera d'Or) u Cannesu ove godine. Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine.
vrijeme: 24.11.2021. - 31.01.2022.
url: https://eufcn.com/

Europska mreža filmskih komisija (EUFCN) organizira peto izdanje Nagrade za najbolju lokaciju, godišnjeg priznanja koje se dodjeljuje europskim lokacijama u filmskoj i TV industriji. 
 
Među pet finalista prema izboru žirija odabran je Nacionalni park Kornati, kao jedna od lokacija snimanja dugometražnog igranog prvijenca Antonete Alamat Kusijanović, Murina.
 
Kornati se u finalu natječu s još 4 fantastične europske filmske lokacije:  
  • Berlin za seriju Damin gambit – Filmska komisija Berlin Brandenburg Film Commission (Njemačka)
  • Dvorac Cahir za film Zeleni vitez – Screen Ireland (Irska)
  • Málaga za seriju Kruna (4. sezona) – Filmska komisija Andalucía (Španjolska)
  • Stadlandet za film Dina – Filmska komisija Western Norway (Norveška)
 
Glasanje za najbolju lokaciju otvoreno je za javnost putem službene stranice EUFCN-a, a traje sve do 31. siječnja 2022. godine. Sve detalje o finalistima, kao i poveznicu za glasanje, možete pronaći OVDJE.
 
O pobjedniku odlučuju isključivo glasovi publike, a svi sudionici glasanja ulaze u bubanj te će jedan sretni dobitnik osvojiti putovanje na pobjedničku lokaciju.
 
EUFCN-ov žiri za dodjelu nagrade ocijenio je sve prijavljene lokacije, obraćajući posebnu pozornost na značajnu ulogu koju te lokacije imaju za priču, te njezino inovativno korištenje u sklopu audiovizualnog djela. Opširnije...