Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija 'Forte Cultura' otvorena u Šibeniku

Kongres 'Fortress Tourism and Guide' u organizaciji Forte Culture (European cultural route of fortified monuments) i Tvrđave kulture Šibenik otvoren je u četvrtak 30. ožujka u kampusu Tvrđave sv. Ivana. Konferencija je okupila 60-ak sudionika iz 14 europskih zemalja.
vrijeme: 29.03.2023. - 31.03.2023.
mjesto: Šibenik
url: https://www.forte-cultura.eu/en/

Riječ je o međunarodnom kongresu tematski vezanom za europsku spomeničku baštinu i održivo upravljanje istom na kojem će biti govora o najboljim praksama u upravljanju kulturno-povijesnim spomenicima i procesima razvoja kulturnog turizma u Europi s naglaskom na razvijanje održivih turističkih ruta u jadranskoj regiji.

"U fokusu rada Tvrđave kulture je inovativan i održiv način upravljanja kulturnom baštinom. Naša vizija je postati relevantan dionik kulturnih industrija i sinonim za izvrsnost na području kulturnog menadžmenta, a misija unaprjeđivati kulturu suvremenim pristupom održivom upravljanju kulturnim dobrima. Kao što znate, trenutno upravljamo s četiri lokacije; Tvrđavom sv. Mihovila, Tvrđavom Barone, Tvrđavom sv. Ivana i Kućom umjetnosti Arsen, a uskoro ćemo upravljali još jednom jako posebnom lokacijom - Centrom koralja Zlarin. Počeli smo kao dio Muzeja grada Šibenika, a narasli smo u ustanovu koja iza sebe ima niz implementiranih EU projekata i 16,5 milijuna eura uloženih u kulturnu baštinu." (Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture)

Konferencija će trajati do petka 31. ožujka, a predviđa i obilazak Šibenika te Kninske tvrđave za više oko 60 sudionika iz niza europskih zemalja. Nakon obilaska ostalih tvrđava, na Tvrđavi sv. Mihovila večeras će u sklopu konferencije zajedničkim fotografiranjem i 3D mapiranjem zidina biti označen početak European Fortress Summer programa koji će povezati događaje od svibnja do rujna 2023. na utvrđenim spomenicima diljem Europe.

https://www.tvrdjava-kulture.hr/
https://www.forte-cultura.eu/en/netzwerk-en/confrences