Preskočite na glavni sadržaj

​Koncertni program 'Stvaranje zvuka pokretima tijela u svjetlosnom snopu'

​Koncertni program 'Stvaranje zvuka pokretima tijela u svjetlosnom snopu' održat će se 2. prosinca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Program je dio projekta Umjetnička inovacija i pedagogija kreacije u kojem sudjeluju studenti triju umjetničkih akademija u Zagrebu.
vrijeme: 02.12.2022. -
mjesto: Zagreb
Projekt Umjetnička inovacija i pedagogija kreacije: stvaranje zvuka pokretima tijela u svjetlosnom snopu zajednički je projekt Muzičke akademije, Akademije dramskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti. Posebnim pedagoškim metodama namijenjenim poticanju kreativnosti putem informatičke platforme Light Wall Sound System renomirani udaraljkaš, profesor Jean Geoffroy  i audio inženjer Christophe Lebreton vode studente umjetničkih akademija: glazbenike, plesače i likovne umjetnike u razvijanju vlastitog odnosa prema zvuku, prostoru i svjetlu.

Radove koji će proizvesti tijekom jednotjedne radionice studenti triju akademija predstavit će javnosti u petak, 2. prosinca u 19 sati u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Tom će prilikom spomenuti umjetnici Jean Geoffroy i Christophe Lebreton po prvi put u Hrvatskoj izvesti djelo Light music Thierryja De Meyja. Ulaz na spomenuti program je slobodan za sve zainteresirane.

Projekt se održava u partnerstvu sa Francuskim institutom u Hrvatskoj.