Preskočite na glavni sadržaj

Koncertni ciklus Crveno: Večer Chopina - Goran Filipec, klavir

U petak 26. travnja profesor klavira Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Goran Filipec svirat će u okviru Koncertnog ciklusa Crveno djela Frederica Chopina. Program koncerta Večer Chopina sastavljen je od balada i scherza. Ulaz na koncert je slobodan.
vrijeme: 26.04.2024. -
mjesto: Osijek

Chopin je skladao četiri balade i četiri scherza i promatraju li se svaka od tih skladbi samostalno, kao jedinstvene i cjelovite skladbe, svaka je iznimno i veličanstveno djelo glazbene umjetnosti. Upravo će na koncertu u petak docent Filipec izvesti sve četiri balade i sva četiri scherza. Izvođenje cijeloga opusa određene glazbene forme, iste vrste glazbenih djela, u ovom slučaju, balada i scherza, naziva se integralno izvođenje. Kada se djela  izvode integralno, jedno uz drugo, pružaju mogućnosti slušateljima doživjeti potpunu ljepotu svake skladbe, ali i mogućnost slušati ih kao cjelinu i tako otkrivati Chopinove skladateljske koncepte te interpretacijske kreacije pijanista koji ih izvodi. Smisao je integralnih izvedbi zaokružena i cjelovita glazbenička interpretacija, utemeljena u pojedinačnim interpretacijama svake od skladbi te umjetnikovih ideja njihova međusobna interpretativna usklađivanja. 
Ovaj je koncert izvrsna prilika slušati ponajljepša djela Frederica Chopina na novom Akademijinom klaviru Fazioliu F278. 
 
Ulaz na koncert je slobodan, a potičemo posjetitelje da se priključe inicijativi Akademije te da daruju donacije pri dolasku ili izlasku s koncerta za projekt Violinmusic4all. 
Projekt Violinmusic4all je projekt učenja sviranja violine gluhe i nagluhe djece te djece iz ranjivih skupina društva. 
Više o projektu na poveznici: https://violinmusic4all.com/.

Koncertni ciklus Crveno