Preskočite na glavni sadržaj

Koncerti Hrvatskog baroknog ansambla (21. koncertna sezona)

Koncerti Hrvatskog baroknog ansambla (21. koncertna sezona)
Hrvatski barokni ansambl u sklopu Programa digitalne prilagodbe u 21. koncertnoj sezoni, na YouTube platfomi Ansambla uživo prenosi koncerte iz Hrvatskog glazbenog zavoda, a snimke nastupa ostaju dostupne i nakon održavanja programa.  
Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim replikama. Ansambl je utemeljen 1999. godine te kao jedini sastav koji se bavi takvom vrstom glazbe na ovom području Europe okuplja glazbenike mlađe generacije, zaljubljenike u iskonski zvuk i stilski osviještenu interpretaciju koja je u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala. Uz 21 godinu održavanja ciklusa koncerata u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, Ansambl je redoviti gost značajnijih domaćih i stranih festivala.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

21. koncertna sezona

Aktivnosti HRBA pratite na YouTube kanalu i putem Facebooka.